2018-1.1.2-KFI-2018-00155

2
  • Kedvezményezett: PC Trade Systems Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által vezetett konzorcium (MINERO IT HUNGARY Szolgáltató és Tanácsadó Kft.)
  • Projekt címe: Blokklánc alapú autentifikációs és autorizációs technológia fejlesztése GCP, GLP és GMP környezetben IoT eszközök integrálásával
  • Szerződött támogatás összege: 254.505.057 Ft 
  • Támogatás mértéke: 63,9%
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.
  • Megvalósítási helyszín: 1095 Budapest, Tinódi utca 1-3/B földszint 6.

A projekt célja egy blokklánc elven (blockchain, bázislánc) működő, GLP, GCP és GMP követelményeknek megfelelő adatbiztonsági szintet teljesítő adattároló rendszer („fekete doboz”) kifejlesztése, amely a klinikai kutatás mellett az orvosi laborokban, egészségügyi intézményekben a betegvizsgálat teljes folyamatát képes magas színvonalú biztonsággal támogatni, dokumentálni. A technológia hordozója egy olyan személyhez rögzíthető, kisméretű okoseszköz lesz, amely képes az azonosításra és a személy által elvégzett folyamatok biztonságos rögzítésére. Az eszköz orvosok és betegek általi együttes használatával az adatok biztonságos tárolása és ellenőrizhetősége révén biztosítani tudja az adatok és jogosultságok kezelését, átadását, tárolását. A blokklánc elmélet alkalmazása a magas szintű minőségi követelmények között működő vizsgálati egységek, laborok GCP, GLP, GMP auditját időben lerövidíti, működési és belső monitoring költségét pedig jelentősen lecsökkenti.