GOP-3.3.4-15-2015-0077

G

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg:

  • Kedvezményezett: Minero IT Hungary Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
  • Projekt címe: „A Minero IT Hungary Kft. vásárlásösztönző infokommunikációs projektjének H2020 pályázati rendszerben való fejlesztésének előkészítése”
  • Szerződött támogatás összege: 12.735.375 Ft
  • Támogatás mértéke: 75 %
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.10.31.
  • Projekt azonosító száma​: GOP-3.3.4-15-2015-0077

Az iBeacon egy geolokáció alapú online marketing eszköz, vendéglátóipari egységek, üzletek, termékek és egyedi ajánlatok közvetítésére és kommunikálására.

Az alkalmazással lehetőségünk van geolokáció alapú online marketing tevékenységet végezni. Ennek kapcsán azok a potenciális vásárlók fognak értesülni az aktuális akciókról és ajánlatokról, akik a kiszolgáló egység környékén tartózkodnak. Reményeink szerint az így elküldött célzott “hirdetésekkel” jobb hatásfokkal tudjuk majd bevonzani a vendégeket, mint az aktuális hirdetési platformok által.

A technológia gerincét egy önálló hardver (iBeacon) képezi, amelyet pozíciómeghatározásra, illetve marketing és reklámszövegek küldésére is használnak. A Bluetooth 4 szabványnak köszönhetően mind az iBeacon eszközök, mind a mobil eszközök alacsony energia igényű kommunikációt valósítanak meg, így az üzemidő nem csökken számottevően a használat során. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó a marketing üzenetet még az üzletek elérése előtt megkaphassa, ezután egzaktul mérhető, hogy a kiküldött üzenetekből milyen tényleges vásárlások vagy boltba történő belépések realizálódtak.

A vendégek kiszolgálásának gyorsítása és a pincérek tehermentesítése érdekében az alkalmazás rendelkezik egy mobil pincér funkcióval. Ennek használatával a vendég látja az étlapot, le tudja adni a rendelését, és az étkezés befejeztével ki is tudja egyenlíteni a számláját. Így a pincérek feladata csak az ételek felszolgálására koncentrálódna, ami által javulni fog a kiszolgálás minősége és gyorsasága.