Termékek és innovációk

T

Cégünk kiemelt hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre és a különböző innovációs projektekre. Ezzel összhangban folyamatosan keressük a lehetőségeket újabb és újabb innovációk valamint termékötletek azonosítására, elemzésére, részletes kidolgozására, prototípusok megépítésére valamint termékek piaci bevezetésére. Innovációs tevékenységünk egy részét saját, más részét pályázati forrásokból finanszírozzuk.

MineroTOM

A MineroTOM egy felhő alapú munkavállaló jelenlét és távollét kezelő megoldás a szabadságok, betegszabadságok, üzleti utak vagy home-office napok regisztrálására, nyilvántartására és jóváhagyására. Egy egyszerű web-alkalmazás, ami bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről és platformról elérhető, megoldva a távollét adminisztráció, regisztráció, jóváhagyás, szabadságkeret kezelés, valamint a munkaidő-nyilvántartás problémáját.

A fejlesztés alapját a Minero IT Hungary Kft. saját növekedése indukálta, mivel bedolgozói és igénybe vett alvállalkozói kapcsolatait is figyelembe véve jelenleg több mint 60 fő irányított munkavégzését kell biztosítania, illetve menedzselnie a cégnek annak érdekében, hogy a vevői igényeket kielégítse. Az eredetileg belső használatra fejlesztett alkalmazás – amelyet azóta olyan cégek használnak, mint a PC Trade Systems Kft. vagy a BDO Magyarország cégcsoport – figyelembe veszi a vállalkozások növekedési sajátosságait és az ebből fakadó koordinációs terheket. A felhasználói létszám alapú előfizetői díj és egyedi skálázhatóság miatt iparágtól függetlenül is lehetőség van a termék használatára.

Cégünk a MineroTOM termék külpiacra juttatására pályázati támogatást nyert el:

 • Pályázat azonosító száma: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00069
 • A kedvezményezett neve: MINERO IT HUNGARY Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
 • A projekt címe: „A Minero IT Hungary Kft. külpiacra jutásának támogatása”
 • A projekt tervezett kezdési dátuma: 2018.07.01.
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.
 • A szerződött támogatás összege: 8 603 200 Ft
 • A támogatás mértéke: 40 %

A külpiacra viteli projekt számszerűsíthető eredménye lesz várakozásunk szerint legalább 5 új megrendelés és 250 potenciális partnerrel történő tárgyalás lebonyolítása, valamint a termék bemutatása különböző rendezvényeken:

 • Internet&Mobile World (Bukarest, Románia, 2018)
 • GITEX (Dubai, Egyesült Arab Emírségek, 2018)
 • Japan IT Week (Tokió, Japán, 2019)
 • GITEX (Dubai, Egyesült Arab Emírségek, 2019)

A projekthez kapcsolódóan az előzetes tervek szerint 10 fő fog a rendezvényekre kiutazni. Valamennyi rendezvény esetén mind a kiállítói, mind az odalátogató szakmai közönség köreiben potenciális partneri kapcsolatokat remélünk találni. Németországban a Minero IT Hungary Kft. munkatársai rendszeresen vesznek részt üzleti találkozókon, Japán és az Egyesült Arab Emírségek ezzel szemben a technológiai világ fővárosának tekinthető, ami indokolja a megjelenést. Romániára azért esett a cég választása, mert a régió egyik legnevesebb kiállítását itt rendezik meg, miközben ezen a piacon még nincs jelen tudomásunk szerint konkurens termék.

A projekt indításának egyik további indoka, hogy sok új, konkrét vevői igény megismerése csak a helyszínen, személyes kapcsolat keretében lehetséges. A célunk az, hogy a belső folyamatbeli problémákra minél jobb megoldást kínáljunk partnereik számára.

ConnectivityBox

A „ConnectivityBox” egy saját fejlesztésű termékünk, ami újabb középkategóriájú illetve régebbi (1990 után gyártott) felsőkategóriájú gépkocsikba utólag egyszerűen beszerelhető hardver, elérhetővé téve a vezető számára az új felsőkategóriás autókban már megtalálható innovatív technológiai megoldásokat. A termék az autók műszerfalára integrálható érintőképernyős egységből és az azon futó új szoftverből áll, amely az autó távoli felügyeletét valamint a vezetést támogatja különféle információk és funkciók elérhetővé tételével.

A fejlesztés az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program keretében valósul meg:

 • Kedvezményezett: MINERO IT HUNGARY Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
 • Projekt címe: Intelligens biztonságtechnikai és kényelmi funkciókkal rendelkező „Connectivity boksz” és szoftver fejlesztése alsó- és középkategóriás gépjárművekhez
 • Szerződött támogatás összege: 64.684.750 Ft
 • Támogatás mértéke: 50 %
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.30.
 • Megvalósítási helyszín: 6728 Szeged, külterület 01416/19


iBeacon

Az iBeacon egy geolokáció alapú online marketing eszköz, vendéglátóipari egységek, üzletek, termékek és egyedi ajánlatok közvetítésére és kommunikálására.

Az alkalmazással lehetőségünk van geolokáció alapú online marketing tevékenységet végezni. Ennek kapcsán azok a potenciális vásárlók fognak értesülni az aktuális akciókról és ajánlatokról, akik a kiszolgáló egység környékén tartózkodnak. Reményeink szerint az így elküldött célzott „hirdetésekkel” jobb hatásfokkal tudjuk majd bevonzani a vendégeket, mint az aktuális hirdetési platformok által.

A technológia gerincét egy önálló hardver (iBeacon) képezi, amelyet pozíciómeghatározásra, illetve marketing és reklámszövegek küldésére is használnak. A Bluetooth 4 szabványnak köszönhetően mind az iBeacon eszközök, mind a mobil eszközök alacsony energia igényű kommunikációt valósítanak meg, így az üzemidő nem csökken számottevően a használat során. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó a marketing üzenetet még az üzletek elérése előtt megkaphassa, ezután egzaktul mérhető, hogy a kiküldött üzenetekből milyen tényleges vásárlások vagy boltba történő belépések realizálódtak.

A vendégek kiszolgálásának gyorsítása és a pincérek tehermentesítése érdekében az alkalmazás rendelkezik egy mobil pincér funkcióval. Ennek használatával a vendég látja az étlapot, le tudja adni a rendelését, és az étkezés befejeztével ki is tudja egyenlíteni a számláját. Így a pincérek feladata csak az ételek felszolgálására koncentrálódna, ami által javulni fog a kiszolgálás minősége és gyorsasága.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg:

Komplex vállalati információ technológia fejlesztés

Az előző években vállalkozásunk nagy hangsúlyt fektetett működésének hatékonyságának javítására. Vállalkozásunk folyamatos fejlesztése, cég mérete és bővülő kapacitásunk szükségessé tette, egy vállalat irányítására alkalmas rendszer bevezetését.

A MINERO IT Hungary Kft. jelenleg nem rendelkezik átfogó vállalat irányítási rendszerrel, azonban a napi hatékony munkavégzéshez ez mind inkább nélkülözhetetlenné válik. A felhalmozódott feladatok kiküszöbölésére a választásunk a PC Trade Systems Kft. Europroof© ügyviteli rendszerére esett, amely mindazon szakmai paramétereket biztosítani tudja, mellyel a munkavégzésünk gyorsabbá, hatékonyabbá válhat. Az Europroof© vállalatirányítási rendszer moduláris felépítésének köszönhetően, a vállalati igényeknek megfelelően könnyen testreszabható. A rendszer alkalmas gyártó, kereskedő, és szolgáltató cégek számára a cég mindennapjai során alkalmazott folyamatok számítógépes adminisztrálására, megkönnyíti és gyorsítja a vállalkozás működését, segíti a vezetőket a döntések előkészítésében és meghozásában.

A projekt 3 fázisban valósul meg:

 • A testre szabás során a rendszert a cég igényeinek megfelelően kerül átalakításra. Erről funkcionális specifikáció készül.
 • A bevezetés során a rendszert telepítésére, konfigurálásra, valamint a felhasználók és a jogosultságok beállítására kerül sor. A bevezetésről jegyzőkönyv készül.
 • Az oktatás során a rendszer bemutatásra kerül minden felhasználónak. Ennek során az oktatási anyagot és jegyzőkönyvet, valamint jelenléti ívet állítunk ki.
 • A migráció során a meglévő adatokat az új rendszerbe importáljuk. Erről migrációs leírás készül, valamint teszteléseket hajtunk végre.

Cégünk a vállalati információs technológia fejlesztésére pályázati támogatást nyert el:

 • Pályázat azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00155
 • A kedvezményezett neve: MINERO IT HUNGARY Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
 • A projekt címe: „Komplex vállalati információs technológia fejlesztés a MINERO IT Hungary Kft-nél”
 • A projekt tervezett kezdési dátuma: 2017.07.01.
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.
 • A szerződött támogatás összege: 9 043 880 Ft
 • A támogatás mértéke: 40 %